Karpe Diem (NO)
Karpe Diem (NO)

Karpe Diem (NO)

28 år er ingen alder for vanlige folk. I hiphop-år derimot tilsvarer 28 omtrent 70. Karpe Diem kan smykke seg med over ti års konsertvirksomhet, platinaselgende album, singler og ryktet for å være en av de sterkeste liveactsa hiphop-Norge har sett. 

Hitlisteplasseringer kombinert med et tydelig bevisst forhold til rimstruktur, "delivery" og ”flow” har hjulpet Karpe Diem å oppnå en helt unik posisjon i norsk hiphop. Med indiske, halvt arabiske og halvt norske aner er det kanskje ikke så rart at deres verdensbetraktninger skiller seg markant fra resten av musikknorge. En hindu og en muslim med utspring fra Oslos vestkant, men med flyktningforeldre og blokkoppvekst er ikke hverdagskost. 

Det er derimot nettopp denne bisarre sammensetningen som har gjort at Chirag Patel og Magdi Ytreeide Abdelmaguid har kapret tusenvis av hjerter, men også årsaken til at de nok aldri kommer til å kunne røre alle. 

Siden gruppen ble stiftet har de hatt hundrevis av shows over hele landet, og de har blant annet opptrådt på Quartfestivalen, Bylarm, Rådhusplassen, Rockefeller, Oslo Spektrum, Blitzhuset, Oslo Domkirke, Hovefestivalen og Øyafestivalen.

Karpe Diem kan smykke seg med over ti års konsertvirksomhet, platinaselgende album, singler og ryktet for å være en av de sterkeste liveactsa hiphop-Norge har sett.

I fjor kom albumet ”Aldri solgt en løgn”, et album som ble en enorm suksess. De fikk tildelt prisen ”Årets Blend” av minoritetsavisen X-plosiv på dette grunnlaget: “Ingen holdningskampanje kan måle seg med Karpe Diems påvirkningkraft mot fordommer. Når en hel generasjon med norske gutter og jenter vokser opp med Chirag og Magdi som idoler og med veggene dekket av plakater av en inder og en araber, gjør det noe med deres underbevissthet og deres holdninger til minoriteter. At rap-duoen i tillegg fremstår som intelligente og ekstremt talentfulle potensierer effekten.” I tillegg kunne de smykke seg med tittelen "Årets Spellemann" 2010! 

Nå er Karpe-gutta superaktuelle med sin femte plateutgivelse "Kors på Halsen, Ti Kniver i Hjertet, Mor og Far i døden". Plata har allerede høstet knallbra kritikk, og i mars neste år er de klare for å fylle Oslo Spektrum for første gang.

Vi tar av oss hatten, og gleder oss til å ta i mot Chirag og Magdi på Stavanger LIVE 2013.

Siste utgivelse

Karpe Diem (NO)

Sjekk også

Karpe Diem (NO)
Karpe Diem (NO)

Siste musikk video

Siste artist feeds