Lupe Fiasco (US)
Lupe Fiasco (US)

Lupe Fiasco (US)

Den amerikanse rapperen er for tiden aktuell med hitlåta "Battle Scars" sammen med australieren Sebastian Guy! Låta gikk til nummer 2 på VG-lista og ble den Grammy-vinnende og samfunnsengasjerte rapperens definitive gjennombrudd her til lands. Gjennom flere år har han bygget seg en dedikert fanskare både i Norge og resten av verden, og nyter stor respekt for sin frittalende og kompromissløse stil. Lupe Fiasco er klar for Sørmarka Arena og Stavanger LIVE fredag 3. mai 2013!

Lupe Fiasco har flere baller i lufta enn en gjenomsnittlig sjonglør, men fikser det med glans. Chicago-rapperen, som i sin tid ble tatt under Jay-Zs vinger, har hatt en fantastisk karriere der han på elegant vis har balansert sterk samfunnsbevissthet og kommersiell suksess. Wasalu Muhammad Jaco slo igjennom for fullt i 2006 med albumet "Lupe Fiasco's Food & Liquor", et album som satte standaren for politisk engasjert hiphop på 2000-tallet.

Inspirert av tekstene til Jay-Z og Nas, samt legender som Gil Scott-Herons spoken word-materiale, peker Lupe Fiasco stadig på urettferdighet og ujevnheter i dagens USA og er på ingen måte redd for å stå opp for sin egen meninger. Han regnes som en pionér innen den politisk engasjerte hiphopen på 2000-tallet, og han har også jobbet tett med en annen rapper med sterke meningen, nemlig Kanye West. 

Lupe Fiasco regnes som en pionér innen den politisk engasjerte hiphopen på 2000-tallet, og han beviser gang på gang at han er en av de viktigste, men også en av de mest kontroversielle stemmene i moderne hiphop.

I 2008 vant han en Grammy for låta "Daydreamin", sammen med Jill Scott, og har hatt æren av å bli nominert til den samme prisen hele 12 ganger...

I fjor slapp han del 2 av debutalbumet, "Food & Liquor II: The Great American Rap Album" til overveldende kritikker og beviste på ny at han er en av de viktigste rapperne der ute. Også dette albumet ble nominert til en Grammy i kategorien "Best Rap album".

Vi har for lengst tatt av oss hatten, og gleder oss enormt til å ønske Lupe velkommen til Stavanger LIVE i mai!

Siste utgivelse

Lupe Fiasco (US)

Sjekk også

Lupe Fiasco (US)
Lupe Fiasco (US)

Siste musikk video

Siste artist feeds