Savant (NO)
Savant (NO)

Savant (NO)

En savant er en person med ekstraordinære ferdigheter, ekstraordinær hukommelseskraft og omfatter noen ganger kunst og musikk… Om man søker på nettet etter berømte savanter så er det fem navn som dukker opp, og ett av dem er vår kjære Aleksander Vinter! Supertalentet Aleksander aka Savant produserer låter fortere en du og jeg skifter sokker, og det sies at han har komponert/produsert hele 10 000 låter…!!!! Nå er han klar for Sørmarka Arena og Stavanger LIVE første helgen i mai!

Han ble introdusert for musikken allerede som 4-åring da han startet å klimpre på et Yamaha elektrisk orgel. Etter hvert som tiden gikk og han fikk tilgang til flere instrumenter og ikke minst dataprogrammer så begynte ballen å rulle… Han ble med som keyboardist i et black metal band en stund, før han bestemte seg for å lage sin egen metal-musikk, ved hjelp av en datamaskin. Han fortsatte å eksprimentere med house, trance og metal…noe som igjen har blitt til det han serverer i dag, en god blanding av glitch hop, electro, indie/nudisco, drum&bass og dubstep. En herlig liten blanding altså!! Musikken han serverer er bra produsert og han byr på både melodiske fraser og heftige dropp i kjent dubstep-stil!

Savant har komponert/produsert 10 000 låter, og samtlige av hans 4 siste album har nådd #1 plass på Beatport new releases...trenger man si mer??!!

I 2009 kom hans debutalbum ”Outbreak” under aliaset ”Vinter in Hollywood”. Dette albumet ble nominert til Spellemannsprisen 2009 i kategorien elektronisk musikk. I 2011 signerte han på plateselskapet SectionZ og ga ut albumet ”Mamachine” under aliaset ”Vinter in Vegas” og albumet ”Ninur” under aliaset Savant. Han jobber nå med sitt sjuende album, og er klar for å opptre på blant annet Emmaboda Festival, i tillegg til mange andre store og spennende arenaer i året som kommer. Deriblant en forestående USA turné.

Savant sine låter oser av kreativitet og stilige elementer, og vi er hundre prosent sikker på at dette kommer til å bli en fet opplevelse du ikke vil gå glipp av! Tatt i betraktning at vi har fått MANGE artist-tips om nettopp denne karen er det bare til å dykke inn i YouTube og oppdatere deg på Savant. 

Siste utgivelse

Savant (NO)

Sjekk også

Savant (NO)
Savant (NO)

Siste musikk video

Siste artist feeds