Suede (UK)
Suede (UK)

Suede (UK)

18 artister er allerede lansert til årets stor musikkfestival, og vi topper det hele med å slippe et super hot navn, og ikke minst som legender å regne - Suede er klare for Sørmarka Arena og Stavanger LIVE lørdag 4. mai 2013! 

Det skal godt gjøres å komme utenom Suede den dagen musikkhistorien skal oppsummeres. Rocka, androgynt og beint frem sexy var de et av de viktigste britiske bandene til å springe ut av øya på nittitallet. Men selv om bandet befant seg i episenteret av britpop-bølgen som skyldte over verden den gang, var det alltid noe eget og spesielt med London-kvartetten (som senere ble fem). Anført av den mildt sagt karismatiske vokalisten Brett Anderson var Suede alltid outsidernes alternativ – de som dyrket David Bowies kinky 70-talls eventyr framfor å rote i skattekistene til Beatles og Kinks (les: Blur og Oasis). De som gikk i trange skinnjakker, silkeskjorter og tighte bukser framfor å kle seg i baggy sportswear (les: Blur og Oasis).

Det skal godt gjøres å komme utenom Suede den dagen musikkhistorien skal oppsummeres. Rocka, androgynt og beint frem sexy var de et av de viktigste britiske bandene til å springe ut av øya på nittitallet

Suede var på mange måter anti-tesen til britpop og resten av musikken på nittitallet. Og de gjorde det med stil. Godt hjulpet av et arsenal av fengende låter (altfor mange til å nevne her) har de holdt tidens tann på enestående vis, og har fortsatt et usedvanlig trofast og dedikert publikum i hver minste lille krok av planeten vår. 

I 2013 er Suede plutselig tilbake med et nytt album, hele 11 år etter forrige gang. Noen år med turnévirksomhet i Asia, Europa og USA har tydeligvis gjort bandet godt – man trenger ikke mange gjennomlyttninger av singelen "It Starts And Ends With You" for å skjønne at dette er et band tilbake i storform. Muligens litt mer påkledt og kortere i luggen enn på midten av nittitallet, men stadig med nerven, arrogansen og kulheten som gjorde gruppa til verdenstjerner. Og stadig med de gode låtene. I år skal skinnet være semsket igjen. 

Vi gleder oss helt enormt til å ta i mot legendene på Stavanger LIVE 2013, første helgen i mai!

Siste utgivelse

Suede (UK)

Sjekk også

Suede (UK)
Suede (UK)

Siste musikk video

Siste artist feeds