Tønes (NO)
Tønes (NO)

Tønes (NO)

Mannen bak Årets plate er klar for Stavanger LIVE 2013!

Visesanger, gitarist og låtskriver Frank Tønnesen, bedre kjent under artistnavnet Tønes, har vært en kjent og kjær skikkelse lokalt i Rogaland i mange år, men har først i løpet av det siste året nådd ut til resten av Norge.

Hans første plate "Rett te Verks" kom i 1996, og siden den gang har han gitt ut syv studioalbum og fire Ep´er. Hans siste album "Sån av Salve" gikk rett inn på VG-lista da det ble sluppet i september i år, og Tønes´ musikk er stadig å høre på riksdekkende radio og tv om dagen. 

Tønes kommer fra Sokndal mellom Stavanger og Flekkefjord og har av forfatteren Ragnar Hovland blitt kalt "et musikalsk tekstgeni". Allerede i 2008 ble hans låt "Bonde" kåret til "Tidenes beste låt fra Rogaland" i sterk konkurranse med Bjørn Eidsvågs "Eg ser", Mods’ "Tore Tang" og Vamps "Tir Na noir". 

Tønes' egenart er evnen til å lage store sanger om små ting. Om et drops som forsvinner ned i sofasprekken, og forvirringen som oppstår i forlengelsen av det. Det kan bli så smått at anmeldere nå føler for å tolke tekstene i en større sammenheng - Dagbladet 2012

Musikalsk kan Tønes beskrives som en representant for musikk som flytter grenser. Han låner jazzens lekne sjel, rockens tekstspråk og visemusikkens ro, og i de jordnære og underfundige tekstene makter Tønes å se det knøttlille i det veldig store og går ikke av veien for å skrive en låt om koking eller en om yatzyreglene. "Sån av Salve" høstet en rekke fremragende anmeldelser i de fleste av landets medier.

Nå er han altså klar for Stavanger LIVE, og vi er sikre på at det komme til å bli en stor opplevelse å se Tønes på hjemmebane første helgen i mai! 

Siste utgivelse

Tønes (NO)

Sjekk også

Tønes (NO)
Tønes (NO)

Siste musikk video

Siste artist feeds