BLOOD COMMAND DIGGER Å SPILLE PÅ FESTIVAL

04.05.2013

Blood Command fra Bergen er første band ut på LIVEscenen i dag. Vi gleder oss masse til å se dem rocke lørdagen i gang. Vi har preika litt med gitarist Yngve Andersen i forkant.

 

Festivaler er dritgøy å spille på, da det som regel er bedre behandling (flere greier på backstagen), flere publikummere og mer ”på-stell-opplegg” kontra for eksempel et studenthus der alt som regel bare er kaos. På en egen klubbkonsert kommer de som digger bandet ditt pluss noen ekstra som bare er hypp på å sjekke ut. Det elsker vi óg, men det er på festivaler vi får sjanse til å spille for et publikum som kanskje ikke ville ha sjekket oss ut ellers. I tillegg til våre faste trofaste fans som kommer hver gang og som er helt konge!

 

Foretrekker dere å være artist eller publikum på festival?


Artist  - uten tvil! Ikke måtte stå sild i tønne i ølkø. Ikke ha masse folk som skal gå forbi deg akkurat der du står. Og sist men ikke minst; slippe å sove i telt, som er på topp 10 på kjiphetsskalaen her i verden (rett etter krig, kreft og aids).

 

Vi vet alle at det kan skje mye artig på festivaler. Har dere i Blood Command noen historier å dele med Stavanger LIVEs publikum?


Første året vi spilte på Hove, spilte vi på campingscenen til P3. Dette var en av våre første festivaljobber, så vi var ganske stoked og hadde kjøpt inn masse drikke for å feire etterpå. Konserten var ikke sånn topp 10 akkurat, siden Silje ikke hadde særlig stemme igjen etter å ha sovet ute, og bandet var ganske ”utight”. Sigurd, vår kjære trommis, ble så forbanna og flau over bandet sitt at han tok begge bæreposene med drikke og stakk av for å drikke bort sorgene sine i fred. Han slo av telefonen så vi ikke fikk tak i ham. To dager senere, da vi skulle dra hjem, hadde fortsatt ingen hørt fra Sigurd og vi måtte begynne en tilfeldig leiteaksjon i Arendal sentrum. Vi fant ham på første forsøk: på McDondalds - tatt på fersken med burger i munn! Han tilga bandet for å suge sånn og ble med oss hjem.

 

Hvor får dere inspirasjon fra?


Inspirasjon er alt mulig av musikk som vi digger. Mye hardcore, som Refused, Drive Like Jehu, Descendents, Fugazi. Men sykt mye pop også. Og hip-hop ikke minst! Det er denne blandingen som gjør Blood Command til det vi er. Ellers er vi over gjennomsnittet glad i film og serier hele gjengen, så det blir mye estetikk i låtene hentet derifra. Livet, turnering, fallbacks, "oppsig", love, fucked-up love, lengsel, hat, håp. Alt er inspirasjon for oss!

 

Har dere noen høydepunkt fra deres bandkarriere? 


Foreløpige høydepunkt for oss er absolutt da vi fikk varme opp for våre helter i Refused på deres nest siste gig noensinne (Sentrum Scene i Oslo, desember 2012). Refused har vært helter og forbilder og inspirasjon siden jeg begynte å spille musikk. Og for Sigurd også vet jeg. En absolutt milepæl i livet! Ellers har bare det å få turnere rundt og spille for folk vært en drøm siden dag én.

 

Hvilke planer har dere for tiden fremover?


Å spille shitloads med fete festivaler denne våren og sommeren, samt turnere UK og jobbe med låter til nytt album. Totalagendaen er å ta over verden til slutt.

  

Dere skal jo videre å spille på russetreff senere i dag. Får dere med dere noen andre konserter her likevel?


Nygitaristen vår syntes det er ordentlig stilig med Tønes, så vi skal sikkert sjekke ut han før vi reiser. Men vi tenkte å komme tilbake til Stavanger LIVE på kveldingen en gang etter russetreffet. You know; henge ut og sjekke ut og den slags.

 

 

Så, kom og få en rocka start på dagen forann LIVEscenen kl 14. Vi gleder oss! 

 

Foto: Stavanger LIVE/ John Rodger

Madeon lover dans og moro!

04.05.2013

- Er du sikker på at den tar opp? Det har nemlig skjedd før; journalisten glemte å trykke record. Hehe. 

 

Dette kommer fra Madeon, han franske, unge mannen (han er 18 år!) som spiller så heftig at folk løfter glassene sine over hodet og hopper i takt med musikken.

 

- Hei! Hvordan har du det?

 

- Du, jeg har det bra!

 

- Hva forventer du av showet i kveld?

 

- Forventningene er skyhøye! Jeg spilte i Stavanger i fjor, og det var en av de mest minnerike kveldene jeg noensinne har gjort. Publikum var skikkelig PÅ, og hver gang jeg spilte en ny sang hoppet de opp og ned med drinkene høyt over hodet. Manageren min måtte stå vakt ved tårnet for å beskytte laptopen min. Det var en helt vill kveld, så jeg gleder meg skikkelig mye til i kveld. 

- Hvordan er det norske publikummet annerledes enn det franske?

 

- Dere er mye mer "party-driven" og åpen for denne typen musikk. I Frankrike er de mer "snobbete". Min erfaring er at dere er mer opptatt av å ha det gøy, og det elsker jeg!

 

- Hvordan vil du beskrive musikken din?

 

- Musikken min er en kombinasjon av både dance og pop. Harmoniene er veldig musikalske og fokuserer mindre på beaten og meir på det totale bildet av musikken. Jeg har alltid vært fascinert av sammenslåinga av de to kulturene. 

 

- Så, hva har du tenkt til å gi publikummet i kveld?

 

- Jeg har lyst til å gjøre det til en skikkelig fest, og sørge for at alle har det skikkelig bra! Jeg vil kjøre på med endel fransk musikk og samtidig spille noe an min egen musikk. Og selvsagt et par mash-ups og live-improvisasjoner. Ingen kvelder er like. 

 

- Til slutt: Hva syns du om line-up-en?

 

- Du, det ser skikkelig bra ut! En god miks av band og dance. 

 

- Er du klar for kjøre på?

 

- Ja, håper det. Jeg skal ha et nytt show senere i kveld. Jeg er sikker på at dere kommer til å ha en skikkelig good time!

 

Vi gleder oss mucho til Madeon, og tror det kommer til å bli et heidundranes show. Gjør dere klare for å danse!

Etter konserten: For et liv! For en type! Dette var helt vilt bra, og undertegnede er fra nå helfrelst fan. Har du muligheten til å få med deg denne karen har jeg bare en ting å si: Go for it! 

Karpe Diem gir full pupp!

04.05.2013

Når vi har gått rundt og slått av en prat med dagens publikum var det mange som gledet seg til å se Karpe Diem. Vi var så heldige at gutta ville slå av en liten prat med oss før de gikk på scenen. De startet med å presisere at de synes det er spennende å være på Stavanger LIVE. 

–Dette er jo en helt ny festival. Andre festivaler har vi gjerne enten spilt på før, eller vært publikum på selv. Så dette er jo nytt for alle. Det synes vi er spennende!

 

Har dere spilt noe særlig i Stavanger før?


- Vi har spilt på både Folken og den derre rusfrie ungdomsklubben. Hva er det den heter? Den som Tore Pang, en hip hop-ildsjel, har arrangert jams på. Der har vi spilt. Har du ikke hørt om den? Vi har også spilt på landstreffet for russen i ti år. Vi har hele veien sagt at med så mange bra artister og band burde det vært en festival for alle.

 

Hva vil dere gi til Stavanger LIVE sitt publikum i dag da?


- FULL PUPP! ler de. Vi har spilt konstant i 13 år, så vi begynner å få selvinnsikt. Men vi blir aldri fullt utlært. Målet er alltid å levere bedre enn sist gang vi spilte i samme by sist. Nå håper vi at Stavanger LIVE blir en suksess. Festivaler har ofte en stor patriotisme i ryggen og folk kommer tilbake år på år. Det må Stavanger LIVE bli!

 

Ja, det håper vi også!


-Så hva synes dere så langt, er dere fornøyd selv?, spør Karpe Diem.

 

Vi som sitter her med bloggen er i alle fall veldig fornøyd med første kveld!


Og helt til sist, hva er deres favoritt-twist i posen?

Magdi: - Jeg liker veldig godt kokos og nougattchrisp, og jeg ser de ligger her øverst i skåla, så jeg stjeler dem.

Det er en til der, bare ta den også.


- Men er ikke det litt grådig da?

 

Neida, du skal verne om dine favoritter!

 

Vi verner også om våre favoritter, og håper Karpe Diem vil komme tilbake til Stavanger LIVE også senere!

Møt danseglade Fillip (9)

03.05.2013

Da Nervo spilte i kveld var de ikke alene om oppmerksomheten. Fillip Iannelli (9) hadde en hel sirkel av mennesker rundt seg da han viste frem sine beste danse-mooves. Alle var imponert. Den lille danseren elsker å danse og kunne fortelle meg at han danser hver gang han får sjansen.

- Jeg vil danse så lenge jeg kan!


Iannelli var ikke i tvil om hvilke to artister han gleder seg mest til.


- Tinie Tempah i dag og Knife Party i morgen. Jeg liker å danse til dubstep, fortalte gutten.


Det var ikke vanskelig å se at niåringen levde seg inn i musikken da han danset foran en hel folkemengde som hadde samlet seg for å se på. Og da jeg spurte han hvordan det føltes å danse foran så mange mennesker, så smilte han og sa:


- Jeg får sommerfugler i magen. Jeg føler meg glad for at andre vil se når jeg danser, og da fortsetter jeg. Av og til må jeg bare lukke øynene og leve meg inn, fortalte en veldig glad unggutt.

Nervo liker Norden

03.05.2013

Like før tvillingsøstrene i DJ-duoen Nervo skulle på CLUBscenen fikk jeg en liten prat med de nydelige jentene fra Australia. De hadde høye forventninger til kveldens opptreden.

- Vi er så spente! Dette er den første av to konserter vi gjør i Stavanger denne helga. Det er så fint å komme til Norge. Det er så langt vekke fra resten av verden, fortalte søstrene ivrig.

De to blondinene hadde på seg hver sine rocka outfits og så helt fantastiske ut. Jeg følte meg mildt sagt dvass i min gigantiske hettegenser. Jentene var sprudlende og glade da de fortalte om gårkveldens eventyr.

- Vi hadde fri i går og vi gikk ut på byen og festet med studenter. De hadde på seg russeklær og det var en fantastisk stemning!

Etter kvelden i går, håpte jentene på mye liv i kveld.

- I kveld forventer vi mer "craziness"! Det skal være mye studenter her som er klare for å feste og det er det beste publikummet vi kan få, sa jentene omtrent i munnen på hverandre.

Søstrene spiller melodisk elektronisk house, og er kanskje mer vant til festivaler viet til denne type musikk. Derfor var det ekstra spesielt for dem å spille på Stavanger LIVE i kveld.

- Vi liker line-upen! Det er ikke bare elektrofestival så det er litt annerledes for oss. Det er bra for oss å spille på litt andre typer festivaler, sa jentene og fortsatte å fortelle hvorfor de er så glad i Norge og Norden.

 - Det er fantastisk å være her. Vi har ikke turnert så mye her, men det er noe vi skal forandre på. Vi liker Norden. Vi bodde i Sverige et år og vi har nevøer i Danmark, så vi føler oss hjemme her. Også passer vi inn her med det blonde håret vårt, sa tvillingene og lo.

Jeg måtte jo nevne at Nervo er den eneste rene jente-acten under Stavanger LIVE og det likte jentene.

- Det er kult at vi er de eneste jentene. Da må vi representere!

En sliten, men energisk Lupe Fiasco

03.05.2013

Lupe Fiasco tok Stavanger LIVE med storm. Publikum var elleville. Etter konserten var jeg så heldig å få et par ord med den amerikanske hiphoperen, og han var enig i at publikum hadde mye energi å gi.

- De var gode. Jeg fikk mye energi fra dem. De var virkelig i live og deltok i konserten! Det er kjekt å se Lupe-fans her. Jeg visste ikke jeg hadde fans så langt nord, fortalte Lupe Fiasco.

Artisten var sliten og det var tydelig at han hadde gitt det han hadde på scenen og litt til. Likevel kunne han dele at han hadde det veldig gøy sammen med det norske publikumet.

- Det virket som de hadde det gøy og det hadde vi også. Jeg kan nesten ikke vente med å gjøre det igjen, sa artisten med et smil. 

Men selv om han var sliten ville han veldig gjerne få meg seg resten av artistene.

- Jeg er jo litt trøtt og må hvile stemmen, meg jeg føler meg bra og energisk og nå skal jeg gå og ha det kjekt med resten av opptredene.

 

Vi digga konserten, og det så ut som Lupe digga VIP-avdelinga vår!

 

FESTIVALSTEMNING!

03.05.2013

Dette er Ane Haugsgjerd Hausto og Ensaf Ali Ismail. De har dagspass til Stavanger LIVE i dag. De er allerede på plass når Truls spiller, som er første artist på LIVEscenen, og gleder seg aller mest til å se Karpe Diem som går på kl 22 i kveld!

 

FREDAGENS SPILLELISTE

03.05.2013

Det er fredag, det er helg og det er festival.

Vi gleder oss max til kveldens konserter og her er en liten smakebit på artistene du kan oppleve sammen med oss i Sørmarka Arena i løpet av denne maikvelden. Sjekk ut mens du venter på din favritt! 

 

DJ Friendly (hør på p3, finnes dessverre ingen spotifylink) 

 

Truls


Two Door Cinema Club


Lindstrøm


Lupe Fiasco


Nervo


Karpe Diem


Madeon


Tinie Tempah

FURET, VÆRBITT OVER VANNET

02.05.2013

Været er noe vi nordmenn (visstnok) snakker mye om. For festivalgjengere kan det også være ganske relevant. Nå er det mai og vår og vi er klar for festival. Selv om værmeldingene for helgen er litt varierende, og yr.no melder om en mulig vestlandsverdig nedbørsmengde fredag, lover vi vårstemning inne i Sørmørka Arena hele helgen. Ja, du leste riktig: Stavanger LIVE foregår innendørs! Det blir med andre ord ingen repetisjon av gjørmefadesen fra Roskilde 07 (og du slipper også å passe på at teltet ditt ikke blir ødelagt og tar inn vann slik at alle tingene dine svømmer i en dam når konsertene er ferdig for kvelden - festivallykke). 

Et gammelt ordtak sier at det ikke finnes dårlig vær, bare dårlige klær. Her hos oss har det ingenting å si, alle skal få gå tørrskodd festivalen igjennom. Så glem paraplyen, ta på deg festivalskoene og bli med og dans våren inn i vårtemperaturen på Stavanger LIVE!  

 

Vi gleder oss til å se deg på festivalen i løpet av helgen (uansett vær)! 

LA MEG FÅ PRESENTERE: (noen av) TEAMLEDERNE

01.05.2013

Undertegnede er høyt og lavt for tiden. En av de tingene jeg har flydd høyt og lavt for å finne ut av er hvem de frivillige teamlederne egentlig er. For hva gjør en teamleder? Jeg tok pennen fatt og sendte over tre spørsmål:

 

1: Navn, alder, stjernetegn (man skal ikke tulle med zodiaken).

2: Hva er du teamleder for, og hva slags ansvar har du i det store, evt. lille, bildet?

3: Hva er din favoritt i twistpåsan?

 

  

Lena Østerhus, er 22 år, skytte. 


Jeg er teamleder for billettsalg. Mitt ansvar blir i forkant av festivalen, for jeg har dessverre ikke mulighet til å være med under selve Stavanger LIVE. Heldigvis er Stine Sæverud en knupp og fortsetter der jeg slipper. I forkant ordner jeg vaktlister og holder kontakten med våre frivillige. Det er år og dag siden jeg har spist twist, så husker faktisk ikke hva som er oppi. Men lakris er alltid en slager! 

 

 

Suzanne Mikelsen Selvfölgelig, sånn ca 30, stolt løvinne.

Jeg er teamleder for sikkerhet sammen med Linn Therese. Jeg er den som svarer på mail og setter opp skiftene. Trer over i en annen jobb under selve festivalen og da slår Linn Therese til med all sin prakt ettersom hun er borteboer. Mine twistfavoritter er Cocos og Nøtti - hvis de finnes i twistpåsan ennå.

 

 

Anja Ariel Tørnes Brekke, 17 år, fiskene.

Jeg er teamleder for vertskap. Mitt ansvar er å spre glede, info, og se til at ingen går seg vill. Favoritten i twistposen er lakris.

 

 

Christopher Wahl, 28 år, vannmann. 

Jeg er teamleder for rigg, og har ansvar over de frivillige som bygger opp og river ned festivalen. Min favoritt i twistposen kommer helt an på årgangen og hvilken twistpose det er snakk om.

 

 

Karoline Dimmen, 29 år, tyr.

Jeg er teamleder for vertskap/vip, og ansvar for de som skal jobbe på vip-området. Når det kommer til twistposen. Hm...det må være marsipantwisten og banan. Ja, og den med nougat-crisp!

 

Vi gleder oss alle til å ta imot dere, kjære festivalgåere. Vi snakkes på festival!

 

Displaying results 11 to 20 out of 42