BRUK HODET, VI HAR BARE EN KLODE!

01.05.2013

Enhver festival med respekt for seg selv har en god renovasjonsplan. Stavanger LIVE (forkortet til SL) er intet unntak, og de har fått med seg Natur og Ungdom (forkortet til NU) på laget. NU er en miljøorganisasjon for ungdom, og deltar bl.a. på festivaler landet rundt med kunnskap og erfaring for å gjøre festivalene mer miljøvennlige. Vi har tatt en prat med Alice Botnen Akselsen, som er leder for Rogaland NU og teamleder for renovasjonsarbeidet på SL.

Kan du først fortelle litt om Natur og Ungdom som organisasjon?

-NU er norges største miljøvernorganisasjon for ungdom med over 6500 medlemmer spredt over hele landet. Vi jobber for å forhindre alvorlige klimaendringer, og vi jobber med alt fra flere sykkelveier til bedre internasjonal klimapolitikk. Størstedelen av engasjementet ligger likevel i våre lokallag over hele landet. Der jobber hvert lokallag med lokale miljøsaker i sine byer. I tillegg er vi ute på stand og rundt på skoler for å informere om klimaendringene og hva ungdommer kan gjøre for sin fremtid.

 

Til tross for at undertegnede selv har jobbet med renovasjon på festivaler tidligere, er det ingen overraskelse at det for mange høres ut som en kjedelig jobb. Så hvorfor gidder du og en haug frivillge å gjøre dette arbeidet?

-Renovasjon er så viktig! Lokallaget jeg tilhører på Haugalandet jobbet for en stund siden sammen med ungdomspartiene om å få tilbake kildesortering på Karmøy. Dette gjorde vi nettopp fordi det å kildesortere er et så viktig klimatiltak som absolutt alle kan klare å gjennomføre. Det samme går for våre festivaler. Foreksempel så sparer vi to kg olje hvis vi sorterer ett kg plast. Så å holde festivalene miljøvennlig er et viktig klimatiltak.

 

Det er ikke bare du som teamleader som skal jobbe med renovasjon under festivalen. Med deg har du også en god gjeng frivillige. Hvor mye arbeid er/blir det egentlig?

-Nå har jeg 40 frivillige med meg (disse er ikke fra Natur og Ungdom, men frivillige som har meldt seg på selv) og det blir nok mye arbeid utover festivalen. Men jeg tror vi kan få det hyggelig, og alle blir gladere av en ryddig og ren festival!

 

Jeg har hørt om mange morsomme og noe kleine situasjoner fra folk som har jobbet med søppelsortering på festivaler tidligere. Et rykte vil ha det til at det var folk fra NU som fant et grisehode i søpla etter en metallkonsert på Øyafestivalen for noen år siden. Det kan vel diskuteres om det var mest morsomt eller ekkelt. Har du selv noen morsomme historier eller funfacts?

- Rogaland NU var og ryddet under Høgt og Lågt festivalen i fjor, men ikke noe mer utover det. NU har et samarbeid med Øya og Hovefestivalen der frivillige fra organisasjonen jobber hvert år, men jeg har ikke hatt muligheten til det enda. Så ikke så mange funfacts, men fra Høgt og Lågt festivalen kombinerte vi ryddinga med å markere vindkraftens dag, og delte derfor ut mini-vindmøller til alle deltakerene, inkludert Thomas Dybdahl. Slikt gjør arbeidet enda litt kjekkere!


Får du med deg noen konserter selv om du jobber med renovasjon? I så fall, hvilke(n) gleder du deg mest til?

-Vet du, jeg har faktisk ikke fått sett eller tenkt noe over det. De siste ukene har det vært kun fokus på frivillige og arbeidet rundt dette. Tror nok det blir to veldig travle dager, men siden vi skal rydde mye inne satser jeg på å få med meg litt av hva som skjer på scenen. Har ikke noen favoritter enda, men kanskje jeg får noen etter helga!

 

Vi håper at Alice og alle de andre renovasjonsfrivillige får en fin helg på Stavanger LIVE! Og når festivalområdet er rent og ryddig, send en liten takk til de frivillige som kombinerer denne festivalen med både renovasjon og musikk.

 

Bildet er fra Høgt og Lågt, der vi også hadde ansvar for renovasjon. Fotograf er Marta Valentinsen. 

LIVEscenen

01.05.2013

Det blir et fullspekket program på årets festival, og det mangler ikke på go´bitene! Det vil være 2 scener på festivalen: LIVESCENEN og CLUBSCENEN, og det vil altså ikke være mulig å kjede seg, da man kan lytte, danse og synge med fra start til slutt!

Lurer du på når og hvor din favorittartist spiller, og hvor? Sjekk ut programmet for LIVESCENEN her, og les deg opp på dine favoritter :)

TRULS

Låtskriveren, melodimakeren, musikeren og vokalisten Truls Heggero, kanskje mest kjent som frontfigur i indierock-bandet Lukestar, har nå gått solo. Absolutt ingen dum idé mener vi, og ganske sikkert ikke du heller etter at du har fått han med deg live på Stavanger LIVE 2013! Les mer om Truls HER.

TWO DOOR CINEMA CLUB

Den nord-irske indierock-trioen har begeistret og imponert både publikum og presse på festivaler og klubbscener verden over, og med sine melodiske og pulserene låter er dette kanskje ikke uventet. Nå er de klare for å begeistre og imponere Stavangerpublikumet, og kan ventes i Sørmarka Arena første helgen i mai. Les mer om Two Door Cinema Club HER.

LUPE FIASCO

Den amerikanse rapperen er for tiden aktuell med hitlåta "Battle Scars" sammen med australieren Sebastian Guy! Låta gikk til nummer 2 på VG-lista og ble den Grammy-vinnende og samfunnsengasjerte rapperens definitive gjennombrudd her til lands. Gjennom flere år har han bygget seg en dedikert fanskare både i Norge og resten av verden, og nyter stor respekt for sin frittalende og kompromissløse stil. Les mer om Lupe Fiasco HER.

KARPE DIEM

28 år er ingen alder for vanlige folk. I hiphop-år derimot tilsvarer 28 omtrent 70. Karpe Diem kan smykke seg med over ti års konsertvirksomhet, platinaselgende album, singler og ryktet for å være en av de sterkeste liveactsa hiphop-Norge har sett.  Hitlisteplasseringer kombinert med et tydelig bevisst forhold til rimstruktur, "delivery" og ”flow” har hjulpet Karpe Diem å oppnå en helt unik posisjon i norsk hiphop. Les mer om Karpe Diem HER.

TINIE TEMPAH

Superstjernen fra England har en hel del priser å skilte med. I 2010 fikk han med seg ”Best Newcomer” og ”Best Video” på Mobo Awards, ”Best Newcomer”, ”Best Hiphop-act” og ”Best Colloboration” på Urban Music Awards. I 2011 dro han også med seg blant annet ”Best Breakthrough Act” og ”Best Singel” fra Brit Awards, og i tillegg fikk han med seg Bet Awards´ ”Best international Act:UK”. Listen er lang… Les mer om Tinie Tempah HER.

BLOOD COMMAND

De ble en av de nominerte til Årets Urørt i 2010, og ble nominert til Spellemann for beste rockeplate i 2011. Nå er Blood Command klare for Stavanger LIVE første helgen i mai! Punketrioen fra Bergen ble startet av Yngve Andersen i 2008. Han fikk med seg Silje Tombre og Sigurd Haakaas og sammen utgjør de Blood Command! Les mer om Blood Command HER.

TØNES

Mannen bak Årets plate er klar for Stavanger LIVE 2013! Visesanger, gitarist og låtskriver Frank Tønnesen, bedre kjent under artistnavnet Tønes, har vært en kjent og kjær skikkelse lokalt i Rogaland i mange år, men har først i løpet av det siste året nådd ut til resten av Norge. Hans første plate "Rett te Verks" kom i 1996, og siden den gang har han gitt ut syv studioalbum og fire Ep´er. Les mer om Tønes HER.

BIGBANG

Med en status som et av Norges beste band, kanskje den tighteste rytmeseksjonen i manns minne, og ikke minst udødelige låter er det ikke rart vi inviterer BigBang til Stavanger LIVE første helgen i mai, er det vel?! BigBang har vært et godt synlig og etablert band på den norske rockescenen i over ti år, og de siste årene har de også etter hvert begynt å prege den amerikanske. Les mer om BigBang HER.

FAR EAST MOVEMENT

Far East Movement (også kjent som FM) er overalt om dagen, og representerer den neste generasjons kunstnere! Medlemmene Kev Nish, Prohgress, J-Splif og Dj Virman har skapt en enorm buzz med store selskaper, radiostasjoner og klubb-dj´s over hele verden med sin internasjonale appell og energiske live-shows! Det er ingen tvil om at den amerikanske hiphop-kvartetten har bygget seg et varemerke, og ikke minst skaffet seg fans verden over med sin futuristiske forbindelse mellom elektronisk musikk, rap og popmusikk. Les mer om Far East Movement HER.

KNIFE PARTY

Man kan vel trygt si at det var langt i fra en dum idé av Pendulum-medlemmene Rob Swire og Gareth McGillen å danne elektro house-duoen Knife Party! Det som i utgangspunktet skulle være et sideprosjekt har tatt EDM verden med storm, og nå danses det verden over til deres fantastiske musikkverk! Les mer om Knife Party HER.

SUEDE

Det skal godt gjøres å komme utenom Suede den dagen musikkhistorien skal oppsummeres. Rocka, androgynt og beint frem sexy var de et av de viktigste britiske bandene til å springe ut av øya på nittitallet. Men selv om bandet befant seg i episenteret av britpop-bølgen som skyldte over verden den gang, var det alltid noe eget og spesielt med London-kvartetten (som senere ble fem). Les mer om Suede HER.

For fullstendig program for helgen, klikk deg inn HER!

 

VI ER I GANG!

01.05.2013

Mine damer og herrer, vi nærmer oss festivalstart med stormskritt. I går starta opprigginga, og Sørmarka Arena preppes og skrubbes og heises og skrus for å gjøres klar for et av de største produksjonene på vestlandet: Stavanger LIVE! Trailere kjøres inn, utstyr dras ut, og det skrus og hamres og monteres sammen for å gjøre dere alle klare til å se og oppleve festivalen vi har skapt. 

I dag er nok en dag, og vi kan ikke vente med å ta fatt i arbeidet. 

 

PS: Følg med oss videre for oppdateringer om busstider, hvor og hvordan du tar deg fram på festivalområdet, kjøp av festivalbonger (som kan regnes som "festivalvaluta"), osv. 

Stavanger LIVE-butikken

27.04.2013

Kom kom kom og besøk oss på Stavanger LIVE-butikken! Vi holder til inne på Arkaden Torgterassen, midt mellom Mango og nyinnflytta Bolia.

Her har vi god stemning, billettsalg av alle billettyper og (hold dere fast) popcornmaskin. Hver gang jeg spiser popcorn blir jeg glad, og tar jeg meg i å lure på hvorfor i alle dager jeg ikke spiser det oftere. Med det i bakhodet testa undertegnede og Beate herligheten i går, og det var med skrekkblanda fryd vi tømte olje og deretter popcorn i kjelen. Når jeg skriver det nu innser jeg at vi må høres ut som DE tuppene, men vi visste jo ikke sikkert at maskinen virka som den skulle. Tanken på at den skulle eksplodere gjorde at vi var småstressa. Hehe.

 

Til alt hell funka maskinen som bare rakkern, og masse deilig popcorn velta ut. Nam nam.

 

Alle som kom innom fikk smake, og vi var enige om at det hele var en god idé. Til alle som leser dette og tenker "Nå fikk jeg jammen lyst på popcorn fra en flott maskin!" kan jeg friste med at det blir popcorn hveeer dag i SL-butikken på Torgterassen. Kom innom for å høre på favorittlåtene dine fra Savant, Two Door Cinema Club og Suede, kom innom for å snakke med oss, og sist, men ikke minst: Kom innom for popcorn. MUMS!

 

Vi snakkes i sjappa!

 

PS: Jeg minner om nye åpningstider på Arkaden. Dette betyr én time lengre åpningstid på hverdager (en time ekstra med oss, wink wink) og to timer lengre åpningstid på lørdager. Vi ses!

 

Oooo, super-PS:

Kom innom og bytt festivalpasset ditt (passet som gjelder for begge dagene) i festivalarmbånd. Da slipper du å stå i kø. Sweet! 

 

The hashtag game!

26.04.2013

For å skape blest og glede rundt Stavanger LIVE oppfordrer jeg alle til å bruke hashtagen #stavangerlive2013.

Jeg takker på forhånd og kommer aldri til å glemme dere. 

 

Hjerte hjerte hjerte. 

 

PS: Følg oss gjerne på Instagram, Twitter og Facebook.

Bare én uke igjen!

26.04.2013

Hurra for fredag! I dag kan vi feire at det bare er én liten uke til Stavanger LIVE går av stabelen i Sørmarka Arena. Jeg vet ikke med dere, men jeg gleder meg mucho. Jeg benytter meg av anledningen til å friske opp hvorfor Stavanger LIVE er et godt festivalvalg i det herrens år 2013:

For det første; tenk så digg at vi kan garantere godt vær. Festivalen foregår innendørs (win), og som festivalsjefen (det er hun fina som er på bildet over) så fint skriver i velkomsttalen i programfolderen (som man kan få i Stavanger LIVE-butikken på Torgterassen): 

«For det første kan vi love deg at det blir gjørmefritt, at alt som skal være kaldt er kaldt (drikke), og at det som skal være varmt er varmt (du og jeg og maten).». Tipp topp stemning, spør du meg. 

For å friste enda mer kan jeg nevne at vi har et eget vip-område. Her er det digge sofaer, egen bar, egen inngang, og egne toaletter. Vip-området er en del av CLUBscenen, så her blir man virkelig en del av opplevelsen fra nevnte scene. I tillegg har man veldig god utsikt til LIVEscenen, så her er det bare å sette i gang og glede seg. Hur bra som hälst! 

I tillegg til dette har vi intet mindre enn tre barer, fem forskjellige spisesteder (se egen sak om mat og drikke lenger ned på sida her: "Tørst på Stavanger LIVE?"), utsalg av artist- og bandmerch pluss salg av eget festivalmerch. Her er det bare å utnytte sjansen til å skaffe seg eksklusivt Stavanger LIVE-utstyr! Dette er jo vår første gang som festival, så dette kan jeg tenke meg blir samleobjekter. Hehe. 

Avslutningsvis vil jeg sitere vår kjære festivalsjef:

«Elektrikeren kommer, han som avslutta OL2012 kommer, dama som sammen med bandet sitt både growler og og synger kommer, stjerner som jobber med Rihanna kommer, britpop-heltene kommer, et av norges beste rockeband kommer, artisten som for tiden er på alle lepper kommer, de som headliner de største festivalene i verden kommer, og artister du kanskje aldri har hørt om kommer.»

Er det noe mer å tenke på? Sørmarka Arena venter på deg neste helg, 3. og 4. mai.

 

Vi snakkes på festival (Stavanger LIVE, seff)!

 

PS: På Stavanger LIVE trenger man ikke velge mellom favorittartistene sine. Konsertene spilles på rekke og rad, og så fort en konsert er ferdig på CLUBscenen tar neste artist over på LIVEscenen. Med andre ord: vil du se både Nervo og Karpe Diem på fredag er det ingen grunn til panikk, Karpe begynner nemlig ikke før Nervo er ferdig. Det er så bra!

PS2: På Stavanger LIVE-butikken kan du komme og bytte billetten din i festivalarmbånd. Ta med billetten så fikser vi saken for deg. 

Festivalmote yo!

25.04.2013

Hvert år arrangeres Coachella-festivalen i ørkenen i California. "Coachella?" sier du kanskje? Her er en kjapp innføring: Coachella er en musikk- og kunstfestival som arrangeres over to helger i april. Festivalen er en se og bli sett-festival like mye som en musikk- og kunstfestival, og den er viden kjent for sitt velkledde publikum. Den er rett og slett et festivalmotemekka! Coachella er akkurat avsluttet for i år, og for å kunne tipse dere kjære Stavanger LIVE-ere om 'What to wear?' har vi kikka over dammen for å finne inspirasjon. 

 

 

Nå er det på ingen måte slik at man må kle seg sånn som de friske Coachella-folka her, man kan komme i alt hva hjertet måtte lyste. Ta på onepiece, hæler, sandaler eller kjole: Kom som du er. Vi liker deg uansett! 

 

Verdt å merke seg: Coachella har stort fokus på miljø og har innført forskjellige ordninger for å begrense utslipp av klimagasser, og det gjør de for eksempel ved å oppfordre folk til å kjøre samme bil. Les mer på festivalens hjemmeside.  

FLEKKEFJORD, BABY!

25.04.2013

Hvem: To oransje menn og undertegnede.

Hva: Markedsføre Stavanger LIVE og lage god stemning. 

Hvor: Flekkefjord baby.

Fredag 19. april hoppa vi inn i den freshe Stavanger LIVE-bilen og satte kursen mot Flekkefjord. Oppdraget var å spre glede og blest om festivalen og overraske noen heldige mennesker på veien. Allerede før vi var kommet ut på E39 hadde de oransje mennene stunta seg gjennom flere av byens mange busstopp, og lykkelig uvitende siddiser var et dagspass til Stavanger LIVE rikere.

Turen sørover var prega av allsang i bilen (med festivalaktuell musikk, seff), tissepauser innom annenhver bensinstasjon og anektoder om alt fra russetid til favorittsnop. Nå er det ikke slik at tissetrengte roadtrippere nødvendigvis er en negativ ting; landets bensinstasjoner kryr av fine folk som ville vinne billetter og vite mer om line-up og billettpriser. Trykk på linkene om du også lurer!

Vel framme i Flekkefjord fortsatte vi oppdraget med å spre info om festivalen, og noen heldige sørlendinger vant billetter til festivalen. 

Kato vant, og var svært fornøyd!

The Biebs dukka opp, han var også svært fornøyd!

 

Dagen i Flekkefjord (og alle de 128 kilometerne det er mellom Stavanger og Flekkefjord) var kjempefin. Lange dager og lange kjøreturer er absolutt verdt hvert minutt, for gleden av å kunne overraske og glede de som venter det minst er ubetalelig.

Er du i tvil om hva du skal gjøre neste helg, gjør som Kato: Ta turen til Stavanger LIVE. Vi snakkes på festival!

 

 

 

PS: Om noen tar med denne pappfiguren av The Biebs til Stavanger LIVE blir jeg mektig imponert!

Tørst på Stavanger LIVE?

24.04.2013

På Stavanger LIVE er alle velkommen (såframst du har kjøpt billett da), unge som gamle, store som små. Dette er vi veldig stolt over, og vi gleder oss masse til å se dere.

Likevel har vi et par punkter å minne om:

Er du under 15 år må du komme i følge med foresatte, evt. en voksen over 25 år. Dere vil begge få festivalarmbånd, men ikke sjenkearmbånd. For å få sjenkearmbånd må du framvise gyldig legitimasjon på at du er over 18 år. Altså: Er du en voksen i følge med en person under 15 år får du ikke nyte alkohol på Stavanger LIVE. Er du over 15, men under 18, kan du komme uten foresatt, men du får ikke nyte alkohol. Her gjelder vanlig norsk sjenkelov. På den andre siden kan du drikke så mye brus og vann du bare måtte ønske, du skal slippe å gå tørst mens du nyter favorittartistene dine. God gang!

Skulle du bli sulten har vi ypperlige løsninger på det også. Pizzabakeren serverer rykende fersk pizza, Asia kjøttmat serverer digge vårruller m.m, Kebab Factory frister med kebab i ulike varianter, Potetbaker'n har poteten for deg, og Deja Vú byr på tapas. Nam nam. Alle mager og hjerter gleder seg!

PS: Pizzabakeren, Asia kjøttmat, Potetbaker'n og Deja Vú serverer laktose- og glutenfrie varianter. 

På vår infoside finner du mer informasjon angående festivalen. Finner du ikke svar på det du lurer på kan du bruke spørsmålsskjemaet som ligger til høyre på nevnte infoside. 

 

Snakkes på festival!

 

OBS: 

Til deg som er verge og deg som er under 15: Dere må begge signere vergekontrakt. Denne vil finnes på vår hjemmeside i løpet av kort tid. 

NO LIMIT TO WHERE I CAN GO

22.04.2013

Sub Focus er en av de mest skinnende stjernene av bassdreven elektronika, og har turnert verden rundt. Han har holdt på i over 10 år og har blitt en av de mest innovative, interessante og viktige stemmene som jobber på den britiske elektronikascenen. Han balanserer mellom å være underground og mainstream, og selv om mye av musikken hans har et stort mainstream-potensiale holder han fast ved røttene sine. 

“Trying to strike that balance is one of my main goals – writing underground music with mass appeal.”

Sub Focus har gjort store listeskader med singler som "Rock It" og "Could This Be Real". Populariteten gjorde at han skulle remikse både Deadmau5 og The Prodigy, samt samarbeide med artister som Chase & Status og Example. Han er en produsent av stjernedimensjon, han har turnert med Pendulum og Swedish House Mafia, og som om ikke dette skulle være nok har han også spilt på store festivaler som Glastonbury, Ultra, V Festival og Coachella.

Han er kjent for å være elektrisk på scenen og til Stavanger LIVE har han i tillegg med seg mc-en ID. Vi gleder oss til å svette på dansegulvet!

Sub Focus & ID spiller på CLUBscenen på Stavanger LIVE lørdag 4. mai. 

Les mer om Sub Focus her.

Displaying results 21 to 30 out of 42