De første artistene...

...er klare til Stavanger LIVE!!

Etter mye tisking og hvisking på festivalkontoret er endelig tiden inne for å avsløre de første artistene til Stavanger LIVE 2013!

Målsetningen er å ha et bredt spekter av artister på line-uppen. Vi har jobbet intensivt de siste månedene med å få på plass de første artistene, og i første omgang har vi gleden av å presentere følgende artister til Stavanger LIVE:

TINIE TEMPAH (UK) - Det er ingen tvil om at Tinie Tempah er et av de største talentene som har kommet fra England de siste årene, og siden debuten i 2010 har han oppnådd mer en noen kunne forestillt seg! Som fast gjenganger på toppen av de britiske hitlistene har han blitt en superstjerne i hjemlandet, og med superhiter som "Pass Out" og "Written in the Stars" er det ikke rart at han har fått med seg en hel drøss med priser for arbeidet han har gjort. Tinie har virkelig klart å sette sin unike blanding av grime, dubstep, hiphop, electro og arenapop på det store kartet, og for den drevne unge mannen er dette helt klart bare begynnelsen på en allerede utrolig karriere. Nytt album er forventet i første halvdel av 2013. Med gjestelisten av andre artister som gjester albumet, og som bidrar på produsent siden skal du ikke se bort fra at 2013 fort blir et år hvor Tinie sine låter topper lister verden over. Les mer om Tinie Tempah her.

KNIFE PARTY (AU) - Det var langt i fra en dum idé av tidligere Pendulum-medlemmene Rob Swire og Gareth McGrillen å danne elektro house-duoen Knife Party! De har gjort remikser av artister som Swedish House Mafia, Nero, Labrinth og Porter Robinson, for å nevne noen... og de samarbeider også med SHM på singelen "Antidote". Prosjektet har blitt så vellykket at de har valgt å vente med å gå inn i studio for å jobbe med neste Pendulum album. I 2012 har de gjestet og headlinet flere store internasjonale festivaler, og med høy rotasjon av låter som "Bonfire" og remixen av Labrinth sin "Last Time" på nasjonale radiostasjoner skal det godt gjøres å ikke ha fått med seg disse gutta det siste halve året. Gutta er for tiden i studio og jobber aktivit med nytt materiale. OM vi gleder oss:) Les mer om Knife Party her.

FAR EAST MOVEMENT (US) - Disse gutta er overalt om dagen, og representerer den neste generasjons kunstnere! Medlemmene Kev Nish, Prohgress, J-Splif og Dj Virman har skapt en enorm buzz over hele verden med sin internasjonale appell og fantastiske, energiske live-shows. Med superhits som "Like a G6", "Live my life" og "Turn up the Love" er det ingen tvil om at den amerikanske hiphop-kvartetten har bygget seg et varemerke, og ikke minst skaffet seg fans verden over med sin futuristiske forbindelse mellom rap, pop og elektronisk musikk. De har begitt seg ut på to verdensturneér, og har også samarbeidet med flere av de aller største stjernene, som LMFAO, Pitbull, Flo Rida, Tiésto og Justin Bieber, for å nevne noen... Les mer om Far East Movement her.

KARPE DIEM (NO) - Skal man arrangere tidenes musikkfestival må man invitere de beste artistene, og Karpe Diem står høyt på lista om dagen. Chirag og Magdi kan smykke seg med over ti års konsertvirksomhet, platinaselgende album, singler, og ikke minst ryktet for å være en av de sterkeste liveactsa hiphop-Norge har sett. Hitlisteplasseringer kombinert med et tydelig bevisst forhold til rimstruktur, "delivery" og ”flow” har hjulpet Karpe Diem å oppnå en helt unik posisjon i norsk hiphop. Siden gruppen ble stiftet har de hatt hundrevis av shows over hele landet, blant annet på Quartfestivalen, Bylarm, Rådhusplassen, Rockefeller, Blitzhuset, Oslo Domkirke, Hovefestivalen, Øyafestivalen, og i mars 2013 står et fullspekket Oslo Spektrum for tur. Gutta har gitt ut hele fem studioalbum, og ikke minst så kan de meske seg med tittelen "Årets Spellemann" 2010. Les mer om Karpe Diem her.

Dette er bare begynnelsen... følg med for fortsettelsen...

Følg med her på www.stavangerlive.no for oppdateringer og artistlanseringer fremover.