Tett på festivalsjefen!

Gårdsjenta fra Bore har loffet litt rundt omkring i den store verden, vært bosatt i Bergen i en del år, før hun flyttet sørover igjen da hun begynte å jobbe for studentene i Stavanger, som produksjonsansvarlig for Studentersamfunnet Folken. Veien inn i musikken startet da hun arrangerte et afterparty i 2007, da Bergenlive hadde P!NK på besøk og Radio NRJ var med på å lage fest. Siden den gang har hun jobbet med konseptutvikling hvor hun bl.a jobbet med Gunnar ”Gesten”, i tillegg til andre flinke bergensere. 

Ane Aanestad er meget fornøyd med rollen som festivalsjef for Stavanger´s nye musikkfestival, Stavanger LIVE. Hun har stor tro på at hun sammen med lokale krefter skal klare å skape en unik, langsiktig opplevelse i regionen. 

Hvorfor festivaljobbing?

- Aah, alle burde prøve å jobbe på festival en gang i livet!! Musikken, det sosiale, alt som skjer bak kulissene, og ikke minst erfaringen man sitter igjen med…det er helt uunnværlig. 

Du begynner å få litt erfaring..?

- Ja, festivaljobbing har jeg drevet med både på det søte Sørlandet, i Bergen og selvfølgelig her hjemme. Hovefestivalen, Quart, Den Elleville festen (Mikal Telle sin fest), Bergenfest (eller Ole Blues som det hette før i tiden), Rått & Råde, Slottsfjellsfestivalen og Landstreffet. Også er jo Folken som en helårsfestival å regne med tanke på alle konsertene og alle de frivillige, i tillegg til lange samarbeid med flere av byens festivaler – både Musikkfest, Numusic, Rått & Råde og Maijazz! Så ja, det begynner å bli litt erfaring i bagen :)

Din beste festivalopplevelse?

- De fleste festivalminnene er litt vage, men juli 2007, to kvelder på Splash festival i Tyskland! Rein og skjær hiphop-festival, og jeg fikk oppleve The Roots, Papoose, Dilated Peoples, Redman, Talib Kweli og Snoop Dogg fra sidelinjen… HELT rått!

Du er utvilsomt glad i både musikk og festival, så hva hører du på om dagen? 

- Å, det kommer helt an på tid på døgnet og dagsform, men akkurat i dag så kan jeg ikke få nok av ”Feil tid, feil sted” med Norsk Tiger (fra Hovedstaden, Bergen that is), "Sun" av Two Door Cinema Club, Biffy Clyro´s ”Victory over the Sun” og ”Mercy” med Kanye West, Pusha T, Big Sean og 2Chainz… Hm, og det er jo fredag i dag, så da bør man jo få med "Jello" med Far East Movement og Rye Rye mot slutten av dagen :) En aldri så liten liste der altså…

Stavanger LIVE skal bli den nye store musikkfestivalen i Rogaland, men kanskje også i Norge… Hvilke artister må man ha på plakaten for å trekke nok mennesker?

- Man trenger store navn, men også lokale og nasjonale skatter… Vi er jo allerede godt på vei med verdensstjerner som Tinie Tempah, Far East Movememt, og ikke minst våre egne helter Karpe Diem og Tønes! Så det er mye å glede seg til allerede :)

Det er, som du sier, allerede store artistnavn på plakaten til Stavanger LIVE, men hva mer kan vi forvente oss?

- Flere skal det bli!! :) Man kan forvente seg en god blanding av noe som er på vei opp, noe etablert, noe nasjonalt og noe internasjonalt. In the Mix!!

Er det lov å håp på et artistslipp her og nå?

- Hehe, vi kan jo ikke starte 2013 uten å slippe noen godbiter, så det kommer innen første måned er omme…

Om du kunne velge fra øverste hylle, hvem ville du invitert til Stavanger LIVE?

- Hm… (tenke, tenke…) Florence & The Machine eller The Black Keys! Og selvsagt mine søsterduo-favoritter Nina Sky, Nervo og The Knife.

Hva fyller du dagene dine med nå frem mot mai? Er det travle dager på festivalkontoret?

- Det blir mye musikk, mye planlegging, litt By:Larm og generelt lange dager. Alle puslebitene skal på plass der de hører hjemme, og i førsteomgang skal vi søke de nødvendige tillatelser og vi skal få på plass en frivilligansvarlig for festivalen.

Hvem er velkommen til Stavanger LIVE?

- Alle som liker gode, minneverdige opplevelser, og som liker musikk og ønsker å være en del av noe nytt i Stavanger!

Hvordan er din drømmefestival?

- Akkurat slik som Stavanger LIVE skal bli :)

Per dags dato har Stavanger LIVE lansert Tinie Tempah, Far East Movement, Two Door Cinema Club, Knife Party, Karpe Diem og Tønes, og skal vi tro festivalsjefen selv så er det flere godbiter i vente...muligens rett rundt hjørnet!