LIVEscenen

Det blir et fullspekket program på årets festival, og det mangler ikke på go´bitene! Det vil være 2 scener på festivalen: LIVESCENEN og CLUBSCENEN, og det vil altså ikke være mulig å kjede seg, da man kan lytte, danse og synge med fra start til slutt!

Lurer du på når og hvor din favorittartist spiller, og hvor? Sjekk ut programmet for LIVESCENEN her, og les deg opp på dine favoritter :)

TRULS

Låtskriveren, melodimakeren, musikeren og vokalisten Truls Heggero, kanskje mest kjent som frontfigur i indierock-bandet Lukestar, har nå gått solo. Absolutt ingen dum idé mener vi, og ganske sikkert ikke du heller etter at du har fått han med deg live på Stavanger LIVE 2013! Les mer om Truls HER.

TWO DOOR CINEMA CLUB

Den nord-irske indierock-trioen har begeistret og imponert både publikum og presse på festivaler og klubbscener verden over, og med sine melodiske og pulserene låter er dette kanskje ikke uventet. Nå er de klare for å begeistre og imponere Stavangerpublikumet, og kan ventes i Sørmarka Arena første helgen i mai. Les mer om Two Door Cinema Club HER.

LUPE FIASCO

Den amerikanse rapperen er for tiden aktuell med hitlåta "Battle Scars" sammen med australieren Sebastian Guy! Låta gikk til nummer 2 på VG-lista og ble den Grammy-vinnende og samfunnsengasjerte rapperens definitive gjennombrudd her til lands. Gjennom flere år har han bygget seg en dedikert fanskare både i Norge og resten av verden, og nyter stor respekt for sin frittalende og kompromissløse stil. Les mer om Lupe Fiasco HER.

KARPE DIEM

28 år er ingen alder for vanlige folk. I hiphop-år derimot tilsvarer 28 omtrent 70. Karpe Diem kan smykke seg med over ti års konsertvirksomhet, platinaselgende album, singler og ryktet for å være en av de sterkeste liveactsa hiphop-Norge har sett.  Hitlisteplasseringer kombinert med et tydelig bevisst forhold til rimstruktur, "delivery" og ”flow” har hjulpet Karpe Diem å oppnå en helt unik posisjon i norsk hiphop. Les mer om Karpe Diem HER.

TINIE TEMPAH

Superstjernen fra England har en hel del priser å skilte med. I 2010 fikk han med seg ”Best Newcomer” og ”Best Video” på Mobo Awards, ”Best Newcomer”, ”Best Hiphop-act” og ”Best Colloboration” på Urban Music Awards. I 2011 dro han også med seg blant annet ”Best Breakthrough Act” og ”Best Singel” fra Brit Awards, og i tillegg fikk han med seg Bet Awards´ ”Best international Act:UK”. Listen er lang… Les mer om Tinie Tempah HER.

BLOOD COMMAND

De ble en av de nominerte til Årets Urørt i 2010, og ble nominert til Spellemann for beste rockeplate i 2011. Nå er Blood Command klare for Stavanger LIVE første helgen i mai! Punketrioen fra Bergen ble startet av Yngve Andersen i 2008. Han fikk med seg Silje Tombre og Sigurd Haakaas og sammen utgjør de Blood Command! Les mer om Blood Command HER.

TØNES

Mannen bak Årets plate er klar for Stavanger LIVE 2013! Visesanger, gitarist og låtskriver Frank Tønnesen, bedre kjent under artistnavnet Tønes, har vært en kjent og kjær skikkelse lokalt i Rogaland i mange år, men har først i løpet av det siste året nådd ut til resten av Norge. Hans første plate "Rett te Verks" kom i 1996, og siden den gang har han gitt ut syv studioalbum og fire Ep´er. Les mer om Tønes HER.

BIGBANG

Med en status som et av Norges beste band, kanskje den tighteste rytmeseksjonen i manns minne, og ikke minst udødelige låter er det ikke rart vi inviterer BigBang til Stavanger LIVE første helgen i mai, er det vel?! BigBang har vært et godt synlig og etablert band på den norske rockescenen i over ti år, og de siste årene har de også etter hvert begynt å prege den amerikanske. Les mer om BigBang HER.

FAR EAST MOVEMENT

Far East Movement (også kjent som FM) er overalt om dagen, og representerer den neste generasjons kunstnere! Medlemmene Kev Nish, Prohgress, J-Splif og Dj Virman har skapt en enorm buzz med store selskaper, radiostasjoner og klubb-dj´s over hele verden med sin internasjonale appell og energiske live-shows! Det er ingen tvil om at den amerikanske hiphop-kvartetten har bygget seg et varemerke, og ikke minst skaffet seg fans verden over med sin futuristiske forbindelse mellom elektronisk musikk, rap og popmusikk. Les mer om Far East Movement HER.

KNIFE PARTY

Man kan vel trygt si at det var langt i fra en dum idé av Pendulum-medlemmene Rob Swire og Gareth McGillen å danne elektro house-duoen Knife Party! Det som i utgangspunktet skulle være et sideprosjekt har tatt EDM verden med storm, og nå danses det verden over til deres fantastiske musikkverk! Les mer om Knife Party HER.

SUEDE

Det skal godt gjøres å komme utenom Suede den dagen musikkhistorien skal oppsummeres. Rocka, androgynt og beint frem sexy var de et av de viktigste britiske bandene til å springe ut av øya på nittitallet. Men selv om bandet befant seg i episenteret av britpop-bølgen som skyldte over verden den gang, var det alltid noe eget og spesielt med London-kvartetten (som senere ble fem). Les mer om Suede HER.

For fullstendig program for helgen, klikk deg inn HER!