Første gang bakpå en buss

- Jeg liker bare god musikk. Eller, jeg liker litt dårlig musikk også, men aller mest god musikk. Hehe.

 

Dette kommer fra DJ-Friendly, mannen "alle" kjenner. I hvert fall om du har hørt på p3 i løpet av de siste 15 årene. Dette er mannen med stemmen, mannen som når han snakker på radio får meg til å ikke ville skru av (selv om det er sent og jeg er trøtt.no). 

 

-Jeg lurer på så mye rart, og en av tingene jeg er spent på å høre om er hva det er som driver deg? En ting er jo hvorfor du starta som DJ, men hva er det som får deg til å fortsette?

Jeg er han som sorterer. Det er så alt for mye som er tilgjengelig der ute nå, og noen av oss må sortere. Jeg gjør gjerne den jobben. Akkurat nå har jeg vel rundt 3200 sanger i "må høres på nå"-lista mi. Jeg kan delvis forstå bevisstløs musikkbruk i for eksempel butikker, men ikke på en musikkfestival som Stavanger LIVE. Med andre ord: Jeg ser på det som viktig å være han som sorterer ut alt som er dårlig. 

Jeg er mye ute i skog og mark, og elsker å finne områder ingen har gått i og små vann som ingen andre har fiska i før. Så kan jeg sitte der, og folk har kanskje sagt at «Der får du ikke fisk, det er ikke mye vits i å sette seg der og vente!», også plutselig biter fisken. En svær ferskvannsrugg. Sånn er det når du finner en skikkelig bra låt. Det blir som å få den ruggen på kroken.


Du spiller jo først begge dagene her hos oss. Faktisk fem sett tilsammen!

Ja, du. Jeg er én av få DJs i verden som kan like å spille først. De fleste vil jo spille sist, for da er alle fulle og syns at alt er bra. Når man spiller først har man et ansvar for førsteinntrykket. Jeg er med på å starte soundtracket for Stavanger LIVE, og det er ganske nervepirrende, men bra nervepirrende, altså. 

Du, det er faktisk første gang jeg henger bakpå en buss! Hvis man ikke regner med at jeg huka bussen opp bakken da jeg gikk på barneskolen da. Hehe. 

 

Du er bakpå jakka mi da, men det er kanskje ikke det samme?

Jeg har vært bakpå jakke før, det er stas det også. Men bussen er best!

 

Vi takker DJ Friendly (ja, han er veldig hyggelig!) for alle de fem settene han har gjort her hos oss. Soundtracket ble absolutt starta på en god måte!

 

Foto: Stavanger LIVE/ John Rodger