SAVANT KJØRER KLUBBSTEMNING!

Det sies at Savant har produsert 10 000 låter. Men selv om mannen bak masken lever opp til sitt artistnavn (en savant er en person med ekstraordinære ferdigheter), gir han et ganske down to earth-inntrykk bare en halvtime før han skal gå på scenen.


Hva tenker du om å spille på en helt ny musikkfestival?

Det er noe jeg har gjort mye. Spilt på festivaler som aldri har vært før. Men aldri på noen i denne skalaen. Så jeg gleder meg. Det er også den første store konserten jeg gjør i Norge. Jeg har egentlig ikke hatt noe særlig lyst til å spille i Norge før, men så ble jeg booket hit og tenker det er kult å spille på Vestlandet.


Kan du si litt om hva du vil gi publikum i kveld?

Det har vært veldig mye ”malende popmusikk”, selv om det også har vært hardt, som har blitt spilt til nå. Jeg skal gi masse ”bangers” og kjøre skikkelig klubbstemning!


Tidligere i dag spite Blood Command, og du har jo gjort remixer av noen av deres låter. Hvordan er det å spille på samme festival?

Vi er venner vi, og skal møtes etterpå. De har spurt meg; ”gidder du gjøre noe snurr”? Og så får jeg lov til å velge hvilke låter jeg vil mixe selv. Det er veldig kult. Det er bare god stemning! Vi har spilt sammen i Bergen før, og det skal bli koselig å møtes igjen.


Vil du gi noen tips til Stavanger LIVEs publikummere?

Du burde fortelle vennene dine om det som skjer og ta dem med. Førsteårs festivaler blir ofte så-som-så med deltakere. Men denne helga er det ikke så mye annet som skjer i nabolaget, så det er skikkelig bra timing. Folk har det gøy uansett på konsert, men ta med flere. Ikke dra alene på festival – da er du lame!


Og til sist, hva er din favoritt-twist?

Jeg vet ikke. Det er veldig mektig godteri. Og jeg er egentlig ikke så glad i godteri. Men lakris, den liker jeg. Det er jo ikke sjokolade. Men jo! Marsipan, den spiser jeg også. Lakris og marsipan!


Foto: Stavanger LIVE/ John Rodger