Takk for oss!

05.05.2013

Vi har hatt det så utrolig gøy med denne bloggen de siste par dagene! Vi har vært høyt og lavt, møtt mange flotte folk og artister, og gjort ting vi aldri hadde gjort før, men som vi håper vi kan få gjøre igjen.

Takk til alle dere som har vært med på å gjøre denne bloggen til det den har vært. Det hadde ikke gått rundt uten dere! 

 

Tre på tampen:

1. Favoritt i twistpåsan?

2. Stjernetegn?

3. Beste Stavanger LIVE-opplevelse?

 

Mailiss

1. Nougatcrisp. No doubt (nå må jeg slåss med Magdi i Karpe).

2. Tvilling.

3. Følelsen av å gå ned til scenen og vite at jeg hadde en hel time fri med Suede, og å kunne synge med på "Can't get enough". 

 

Stine

1. Aprikos.

2. Fiskene.

3. Da Tinie Tempah avslutta fredagen med min favorittsang, "Pass out". Yeah.

 

Veronica

1. Nøtti eller Daim.

2. Vekt.

3. Det kan sies med ett ord: MADEON! Han kicka ass. Ferdig snakka.

SUB FOCUS

05.05.2013

Mitt første blogginnlegg på denne bloggen handla om Sub Focus & ID, så det var med skrekkblandet fryd og skjelven stemme jeg hilste på Nick/Sub Focus. Mine første ord var noe sånn som "I'm nervous!", hvorpå han svarte at alt kom til å gå bra. 

 

Hvilke forventinger har du til kveldens konsert?

Jeg er veldig spent! Det er første gang jeg spiller i Norge, men jeg har vært her før. Jeg hadde noen norske venner da jeg var liten, så jeg har tilbragt et par sommerferier her. Jeg har gode minner om å komme til Norge. Det er fint å være tilbake. Jeg får ikke komme til Skandinavia så ofte.

 

Hvordan er det annerledes å spille her i forhold til andre steder du spiller?

Det er litt forskjellig. Jeg gjør en del show i England, men også i resten av Europa og Amerika. Jeg vil helst ikke generalisere så mye, men det er vanskelig å sette fingeren på slike forskjeller. Men nordmenn er veldig god på design da. Det liker jeg. 

 

Hva synes du om Stavanger LIVEs line-up?

Den er kul! Jeg kjenner gutta i Knife Party ganske bra, tilbake fra den tida da de gjorde Pendulum. Vi har samme manager, så vi sees ganske ofte. Og så er det så mye forskjellig som spiller her. Jeg liker Tinie Tempah, Madeoen er kul, Nervo har jeg aldri møtt, men det har vært snakk om å jobbe sammen.

 

Har du forresten hørt om svenske Nause?

Nei?

 

Det er disse to gutta her (jeg peker på festivalplakaten). Jeg snakket med dem tidligere, og de sa det var kjipt at de ikke fikk tid til å se deg. Jeg lovde å si hei og kysse deg på kinnet. 

Hehe, that’s nice. I'm gonna look them up!

 

Sob Focus & ID fikk hele kåken til å gå i staver, så vi er mildt sagt veldig fornøyd, og håper å se ham igjen!

 

Foto: Stavanger LIVE/ John Rodger

Catchy i toppen og brutal i bunnen?

04.05.2013

Housebloggen.no har hatt en DJ-konkurranse gående, og premien for vinneren var å få spille på den fabelaktige CLUBscenen vår. Jeg var så heldig å få noen minutter med gutta før de inntok scenen.

 

Jeg leste at dere har holdt på lenge hver for dere, men at dere nå spiller sammen. Fortell mer!

- Ja, det stemmer det. Jeg (Chris) og Erik har produsert musikk siden ungdomsskolen, og det samme har Jørgen. Vi møttes i ungdomsårene også har det bare ballet på seg. Når vi spiller sammen har vi vår egen fordeling av ansvaret, og det er topp for oss. Noen ganger kan den ene av oss det vi gjør best, men det er sånn det er for oss. Vi får det til å funke. 

Jeg googla dere og fant en beskrivelse av dere, eller, noen hadde beskrevet musikken deres som catchy i toppen og brutal i bunnen. Og da jeg leste det tenkte jeg at DET måtte jeg spørre dere mer om.

- Hahaha, jo, men det stemmer det! Litt catchy sånn som jentene liker det, og brutalt som guttene liker. 

- Litt for alle, altså.

- Vi liker å lage musikk som folk har lyst til å høre. Det er veldig viktig for oss. Samtidig skal det være en knallgod produksjon. Det skal være skikkelig gjennomført.  I dag er det så mye billige løsninger, og alle kan lage musikk. Vi har lyst til å heve oss et hakk over det og bruke litt lengre tid, for da får musikken bedre levetid. 

- Nice! Hva er planen for i kveld da?

- Bånn gass. Ingen brems!

- Det står snop her. Vil dere ha en bit før vi går? Kanskje en Twist?

- Ja takk! 

 

Bånn gass ble det! Tusen takk for en fabelaktig aften, og takk for praten. Snakkes!

 

Foto: Stavanger LIVE/ John Rodger

Fra mareritt til drøm

04.05.2013

Far East Movement gav oss litt av et show i kveld og jeg skulle gjerne ønske jeg var en av dem som tok i mot Prohgress når han stage-diva. Etter showet fikk jeg møte gutta bak scenen og slå av en prat før de måtte skyndte seg videre.


- Sorry, vi er litt svette.


Jeg er også svett fra all dansingen til deres konsert!, sier jeg


Kev Nish smiler og gir meg en kraftig high five.


Hvordan har dere det?


Vi er veldig glade og lettet. I går var kanskje det største marerittet i våres liv. Vi kom til Stavanger og når vi kommer av flyet var alle våre 18 bager borte. Så vi hadde bare de klærne vi hadde reist i når vi skulle gjøre gårsdagens show i Kongeparken. Vi var så bekymret for dagens show, men i morges... Takk gud. Bagene våre kom og vi var SÅ takknemlige!


Hvordan var publikumet i kveld?


Det var gøy. Det var et annerledes show i kveld. I går rocka vi for studenter, men her er det et bredere publikum. Vi liker å flippe showet vårt litt rundt å blande hip hop og EDM. Det var masse energi fra publikum og det setter vi pris på.


Hvordan var dette publikumet i forhold til andre steder i verden?


Dette er nok et av de mest livlige publikum vi har spilt for. Alle var med! Når jeg stage-diva i dag så mistet jeg nesten sokkene mine! Vi tok bilde av det, du må se!


J-Splif viste meg bilde tatt fra scenen, av Prohgress i det han lander i publikum.


I går prøvde vaktene og holde meg tilbake når jeg hoppet, så i dag var jeg forberedt på å hoppe høyt for å komme over dem.


Og det klarte du jo lett! Dere har opplevd en enorm suksess de siste årene. Hvordan føles det?


Vi er så takknemlige. Vi vokste opp sammen i Los Angeles og vi kunne aldri forestilt oss dette. At ved å gjøre det vi elsker, og å lage musikk så skulle vi få reise rundt i hele verden og besøke fantastiske land. Vi hadde aldri drømt om å få reise til Norge for eksempel. Når vi vokste opp i L.A. så hørte vi om Norge og leste om det i geografitimene, men å faktisk være her. Det er galskap!


Og vi er glade for å ha dere her! Har dere en morsom historie fra tidlige konserter?


Å miste alle 18 bagene før et show.. that might take the cake! Det må være rekorden. En gang brøt turnébussen vår ned i midten av ingenmannsland i New Mexico. Har du sett Texas Chainsaw Massacre? Det var sånn. En dame i en pick-up-truck kjørte forbi og vi bare «Hey lady! Can we get a ride to the airport?» og heldigvis kunne hun det. Det var ganske vilt. Vi kunne dødd.


Det høres vilt ut!


Foto: Stavanger LIVE/ John Rodger

SAVANT KJØRER KLUBBSTEMNING!

04.05.2013

Det sies at Savant har produsert 10 000 låter. Men selv om mannen bak masken lever opp til sitt artistnavn (en savant er en person med ekstraordinære ferdigheter), gir han et ganske down to earth-inntrykk bare en halvtime før han skal gå på scenen.


Hva tenker du om å spille på en helt ny musikkfestival?

Det er noe jeg har gjort mye. Spilt på festivaler som aldri har vært før. Men aldri på noen i denne skalaen. Så jeg gleder meg. Det er også den første store konserten jeg gjør i Norge. Jeg har egentlig ikke hatt noe særlig lyst til å spille i Norge før, men så ble jeg booket hit og tenker det er kult å spille på Vestlandet.


Kan du si litt om hva du vil gi publikum i kveld?

Det har vært veldig mye ”malende popmusikk”, selv om det også har vært hardt, som har blitt spilt til nå. Jeg skal gi masse ”bangers” og kjøre skikkelig klubbstemning!


Tidligere i dag spite Blood Command, og du har jo gjort remixer av noen av deres låter. Hvordan er det å spille på samme festival?

Vi er venner vi, og skal møtes etterpå. De har spurt meg; ”gidder du gjøre noe snurr”? Og så får jeg lov til å velge hvilke låter jeg vil mixe selv. Det er veldig kult. Det er bare god stemning! Vi har spilt sammen i Bergen før, og det skal bli koselig å møtes igjen.


Vil du gi noen tips til Stavanger LIVEs publikummere?

Du burde fortelle vennene dine om det som skjer og ta dem med. Førsteårs festivaler blir ofte så-som-så med deltakere. Men denne helga er det ikke så mye annet som skjer i nabolaget, så det er skikkelig bra timing. Folk har det gøy uansett på konsert, men ta med flere. Ikke dra alene på festival – da er du lame!


Og til sist, hva er din favoritt-twist?

Jeg vet ikke. Det er veldig mektig godteri. Og jeg er egentlig ikke så glad i godteri. Men lakris, den liker jeg. Det er jo ikke sjokolade. Men jo! Marsipan, den spiser jeg også. Lakris og marsipan!


Foto: Stavanger LIVE/ John Rodger

 

Nause er ASSBRA!

04.05.2013

- Veldig bra spilt. Jeg sto og hørte på!

- Tack så mycket!

- Jeg sto og tenkte "Nause, hvem er nå det igjen?", også starta den første låta og da var det sånn "Åjaa, denne kan jeg jo!". Jeg og en av de andre i pressegruppa ville bare danse, danse, danse.

- Så bra! Det er jo det vi vil at folk skal. Gud, så nice. 

- Med andre ord: Dere gjorde alt dere skulle!

- Det er veldig spesielt, vi har ikke spilt så mye i Norge. Det har vært litt opp og ned. Noen ganger har det vært superbra, men det er litt vanskelig siden vi har spilt så mye i Sverige, og i USA og Europa, og vi kommer hit og er usikker på om det funker. Så vår strategi er å "spela det vi gillar", også håper vi at folk liker det. 

- Det er et veldig bra utgangspunkt! 

- Ja, men presis. Ellers er en DJ uinteressant. Ja, og ellers syns ikke vi det er noe kult heller. Vi gjør det vi syns er kult, og enda bedre er det om folk liker det. Det har vært en bra første tur til Stavanger!

- Velkommen!

- Hehe, takk! Vi kommer til å gjøre endel saker her framover, så det blir kult. Man blir alltid preppad og får lyst til å komme tilbake når man får en sånn velkomst som vi har fått her. 

 

Gutta var veldig spente og interesserte i resten av line-upen, og skulle mer enn gjerne fått med seg Madeon og Sub Focus & ID. Det eneste vi i Stavanger LIVE kan si er at det skjønner vi godt. Madeon kicka ass i går!

 

- Utrolig synd at vi mister han her (peker på Sub Focus & ID på plakaten), men vi må videre. Vi skal opp på Landstreffet i Kongeparken. 

- Men jeg kan hilse fra dere. Jeg skal treffe ham etterpå. Special hello from Nause. 

- Ja, gjør det! Puss han på kinnene også! Puss puss puss. 

 

Puss puss til de skjønne gutta i Nause. Da vi stilte oss opp for å ta bilde dro jeg på meg hetta og tenkte at de kanskje skulle stille seg på hver side av meg. Men neida. Det ble sånn her heller.

Glad festival!

 

 

 Foto: Stavanger LIVE/ John Rodger

BigBang-Øystein liker både festival, daim og lakris

04.05.2013

BigBang har akkurat gått av scenen og vi fikk slå av en liten prat med Øystein Greni.


Hvordan var det å spille her?

Jo, det var moro! Og utrolig gjallete inni hallen og på scenen. Veldig annerledes lyd enn vi er vant til.

 

Hvordan føles det å spille på en helt ny festival?

Det har vi gjort før også, og det er veldig mye det samme som å spille på en gammel festival egentlig.

 

Mye samme stemning?

Vi tenkte på det før vi gikk på. Så på sammensetning av artister. Det er et veldig sammensatt program. Du har på festivaler som er drevet av en eller ett par ildsjeler og reflekterer én type musikk. Dette er annerledes; treffe veldig bredt. Det var masse bra folk i salen, så for oss fungerte det veldig bra.

 

BigBang har holdt på i 20 år, og på den tiden har dere vel havnet i noen morsomme situasjoner?

På Notodden Blues Festival for mange år siden falt jeg gjennom scenen. Den var snekret i tynn finér. Jeg skulle hoppe inn i en gitarsolo og gikk rett gjennom scenen. Veldig spinal-tap-øyeblikk. Jeg måtte få hjelp av vaktene og bli dratt opp fra hullet.

 

Men det gikk bra tilslutt?

Jada! Trommeslageren som spilte da var veldig nærsynt, så han satt der og myste og skjønte ikke hvor jeg hadde blitt av.

 

Hvordan reagerte publikum?

Jeg var jo plutselig nede på deres nivå, nedi det hullet. Først virket de bekymra for at jeg hadde brukket ryggen. Men etterpå begynte de bare å le.


Hva er deres planer videre i vår og sommer?

Vi slapp plate i vår og har spilt siden mars og kommer til å spiller ut september. Masse turnering med andre ord og vi skal bl.a. til Brasil.

 

Og til slutt, hva er din favoritt i twistposen?

Nå har jeg spist lite twist i det siste, men i sin tid tror jeg det enten var daim eller lakris. Delt første plass på de to.

 

Foto: Stavanger LIVE/ John Rodger

Første gang bakpå en buss

04.05.2013

- Jeg liker bare god musikk. Eller, jeg liker litt dårlig musikk også, men aller mest god musikk. Hehe.

 

Dette kommer fra DJ-Friendly, mannen "alle" kjenner. I hvert fall om du har hørt på p3 i løpet av de siste 15 årene. Dette er mannen med stemmen, mannen som når han snakker på radio får meg til å ikke ville skru av (selv om det er sent og jeg er trøtt.no). 

 

-Jeg lurer på så mye rart, og en av tingene jeg er spent på å høre om er hva det er som driver deg? En ting er jo hvorfor du starta som DJ, men hva er det som får deg til å fortsette?

Jeg er han som sorterer. Det er så alt for mye som er tilgjengelig der ute nå, og noen av oss må sortere. Jeg gjør gjerne den jobben. Akkurat nå har jeg vel rundt 3200 sanger i "må høres på nå"-lista mi. Jeg kan delvis forstå bevisstløs musikkbruk i for eksempel butikker, men ikke på en musikkfestival som Stavanger LIVE. Med andre ord: Jeg ser på det som viktig å være han som sorterer ut alt som er dårlig. 

Jeg er mye ute i skog og mark, og elsker å finne områder ingen har gått i og små vann som ingen andre har fiska i før. Så kan jeg sitte der, og folk har kanskje sagt at «Der får du ikke fisk, det er ikke mye vits i å sette seg der og vente!», også plutselig biter fisken. En svær ferskvannsrugg. Sånn er det når du finner en skikkelig bra låt. Det blir som å få den ruggen på kroken.


Du spiller jo først begge dagene her hos oss. Faktisk fem sett tilsammen!

Ja, du. Jeg er én av få DJs i verden som kan like å spille først. De fleste vil jo spille sist, for da er alle fulle og syns at alt er bra. Når man spiller først har man et ansvar for førsteinntrykket. Jeg er med på å starte soundtracket for Stavanger LIVE, og det er ganske nervepirrende, men bra nervepirrende, altså. 

Du, det er faktisk første gang jeg henger bakpå en buss! Hvis man ikke regner med at jeg huka bussen opp bakken da jeg gikk på barneskolen da. Hehe. 

 

Du er bakpå jakka mi da, men det er kanskje ikke det samme?

Jeg har vært bakpå jakke før, det er stas det også. Men bussen er best!

 

Vi takker DJ Friendly (ja, han er veldig hyggelig!) for alle de fem settene han har gjort her hos oss. Soundtracket ble absolutt starta på en god måte!

 

Foto: Stavanger LIVE/ John Rodger

FOR EN KVELD!

04.05.2013

Fy flate, folkens, gårdagen var helt vill. Lysene, lyden, folkene, ARTISTENE! Hællemåne. Jeg visste at festivalen kom til å bli en suksess, men dette overgikk alle forventninger. VIP-avdelinga og CLUBscenen funka utrolig bra, her var det liv og røre fra ende til annen! Sjekk ut!

 

 

 

 Tusen takk til alle artister og publikummere som gjorde første dag av Stavanger LIVE til en suksess. Vi gleder oss mucho til i kveld, det blir nok minst like bra!

 

Vi i bloggegjengen var så heldig å møte flere av de store artistene, og intervjuene kan man lese her

 

Til dere som lurer på hva dere skal i kveld: KOM PÅ FESTIVAL! 

 

Foto: Stavanger LIVE/John Rodger, Marius Strøm, Linda Winther Eisala, Jenny Skibenes.

TINIE TEMPAH GIR ALDRI MINDRE ENN ALT

04.05.2013

Like før fredagens siste artist skulle gå på scenen fikk vi møte ham backstage. Denne dyktige hip-hopperen fra England vi alle har gledet oss til å avslutte Stavanger LIVEs første kveld med. Han sier han er veldig spent på kveldens show og er glad for å være tilbake. I fjor spilte han på russetreffet her i Stavanger og sier det var fett. Selv om han tror det blir annerledes i kveld, er han sikker på at det blir minst like bra!

 

Hva forventer du av kveldens show?


Jeg vet faktisk ikke hva jeg forventer. Jeg forventer aldri noe før en opptreden. Jeg fokuserer på at showet mitt skal være perfekt. I dag har jeg lagt til noen nye sanger og er tilbake med bandet mitt for første gang på virkelig lang tid. Så for min del blir det en veldig spennende konsert.

 

Ha skal du gi Stavanger LIVEs publikum i kveld?


ALT! Jeg prøver alltid å ikke gi noe mindre enn alt. Norge føles definitivt som ett av mine andre hjem. Publikum her viser meg alltid mye kjærlighet, og vi skal ha en fantastisk kveld!

 

Du er fra England. Er det noen forskjell på publikum derfra og det norske?


Begge er like awsome! Du vet, når man har konsert i sitt eget hjemland forventer man alltid at det blir mye lyd og liv. Men det føles faktisk likt her i Norge. Nordmenn er et virkelig støttende og ivrig publikum. 

 

Hva synes du om Stavanger by?


Jeg har prøvd å spise så mye som mulig. I dag har jeg vært på et fantastisk sted som heter ”Fish and Cow”. Det var virkelig kult og de hadde sykt god mat. Når man sjekker ut hva folk pleier å spise får man en følelse av hvordan de egentlig er. Det virker som folk i Stavanger liker å ha det gøy. 

 

Og hva synes du om resten av line-upen her på Stavanger LIVE?


Utrolig bra! Suede er et band som eksisterte lenge før min tid. De har banet vei for andre dyktige artister og band, slik som Blur og Oasis. Denne festivalen har en bra mix av sjangre. Du har Lupe Fiasco, Knife Party og Madeon. Jeg liker denne type shows. Det er både nye artister og gammel musikk du aldri har hørt om. Det er den beste type line-up. Stavanger LIVE did good! Jeg er virkelig klar til å gi publikum her et fett show! LET’S DO IT!

 

Og etter konserten; fett var det. Som bare dét! Publikum virket som de aldri ville at konserten skulle ta slutt, og vi som sitter her og skriver måtte ta en pause for å gå ut å danse flere sanger til endes. EVERYBODY PUT YOUR HANDS UP IN THE AIR! Tinie Tempah, du var flott! 

 

Foto: Stavanger LIVE/ John Rodger

 

Displaying results 1 to 10 out of 42
<< First < Forrige 1-10 11-20 21-30 31-40 41-42 Neste > Last >>